Lamanův web

Blog

Zobrazení příspěvků z březen, 2020

Lie-c' - mistr, který létal na větru

Přečetl jsem staročínskou knihu Lie-c' (v překladu Jana Berana). Zkopíruji sem několik úryvků, o které mám chuť se podělit.

Boostergangy

„Babičko, proč máš tak apokalyptický
hlas?“
„Abych zastrašila místní boostergangy.“
(O cyberpunkové Karkulce)

20. března

Baví mě zvykat si na nové denní režimy, ačkoli ten současný se od mého obvyklého liší jen málo. Pro čtenáře blogu má stávající situace ten vedlejší účinek, že mám víc času a chuti se tady vyjadřovat. Kromě toho jsem si uvědomil, že se nemusím omezovat na původní tvorbu, ale můžu se tu taky dělit o věci, co mě zaujaly nebo pobavily. Mám teď pár věcí v záloze, tak se můžete těšit na přírůstky po 2-3 dnech.

Přežijí jen NEETi

Už jsem někdy cítil, když jsem byl ve význačném bodě svého života. Teď asi prvně cítím, že jsem ve význačném bodě historie. Vzhledem k tomu je dost banální sedět doma, osm hodin pracovat na dálku, večer pustit dokument, pochatovat, připravit jídlo a blogpost, přečíst pár stránek knížky a jít spát. Občas se trochu nudit, že nemůžu ven.

Laman se vždycky vrátí

Pan Jaroslav z Prahy se ptá, kdy vyjde další příspěvek na mém blogu. Že už jsem dlouho nic nenapsal. Vybavuji si z knihy mořeplavce Rudolfa Krautschneidera něco v tom smyslu, že pravý cestovatel tráví čas cestováním a ne psaním o cestování. Bohužel pro mé čtenáře jsem se poslední dobou příliš zabýval večírky a navštěvováním klubů, než abych měl čas o nich psát.

Nejnovější příspěvky

Nejnovější komentáře

Odběr novinek

Příspěvky: RSS / Atom
Komentáře: RSS / Atom